AATBS #1

Ennyi ideje tag
2011. 04. 28., cs – 11:11
karcsika küldte be 2013. 07. 27., szo – 05:11 időpontban

Elérkezett ez a nap is. A motor felcuccolva, készen áll az idei nagyobbacska menetre. Már csak az a kérdés maradt hátra, hogy vajon én készen állok-e? Estére remélhetőleg már valahonnan Romániából jelentkezem.

Bacău
Sikeresen elverekedtük magunkat Bákóba. De ne szaladjunk ennyire előre. :-)
Reggel 7-re tűztük ki a startot, és pontosan sikerült is elindulni. Sanyi és Szaki egy részén elkísért az út egy részén, úgyhogy a Királyhágóig nem unatkoztunk. A forgalom iszonyatos volt, és Papi motorkerékpárja Nagyváradnál megmakacsolta magát. A váltó 4. fokozatban maradt, és egy fél órás szenvedés, és ide-oda tologatás, hátsókerék forgatás után sikerült kiszedni negyedikből. Igazából egy kicsit megijedtem, hogy mi is lesz, de szerencsére kibírta a mai napot. Azt, hogy holnap mi lesz, jelenleg nem tudom. De az tuti, hogy megyünk előre töretlen lelkesedéssel!
Hargitában szemerkélő eső fogad. Kicsit zaklatott is lettem, mert a kedvenc szakaszomon nem tudunk nagy tempót menni, így az élvezeti érték egy kicsit csökken. Sebaj. Szerencsére nem ázunk szét, majd nagy örömmel fogyasztunk egy kávét Csíkszeredában. A pultos csaj szemre való székely leány, és látom rajta, hogy szívesebben motorozna velünk, mint a pult mögött állna. A következő megálló az Ezeréves határ. Lövök egy pár jó fotót, felmászom a hegy tetejére, majd indulunk tovább Bákó felé. Papi kicsit aggódik, hogy nem érünk csak este 11-re a célhoz, de megnyugtatom, hogy addig csináljuk, amíg csak bírjuk. Egy picike faluban elveszítem a társam, így egyedül nyomulok tovább. Rövid telefonozás után megbeszéljük, hogy Bákóban találkozunk. Berobogok Bákó főterére, és leállítom a motort. A helyi kemény mag első képviselője 2 perc múlva áll meg mellettem. Gyors üdvözlés, motornézegetés után befut Papi is. Rövid tanakodás után az egyik helyi erő haverja szerez egy szállást ma estére 30 euroért, amit azonnal el is fogadunk. Rövidke kanyargás után megérkezünk a kijelölt helyre, ahol Papi egy picike alkudozás után kivesz egy 2 ágyas szobát. A panzióban éppen javában zajlik egy lakodalom, és remélhetőleg a menyasszonnyal elénekeljük a "Láma szeme....láma szeme..." c.örökzöld nótát. Felhordjuk a cuccot a szobába, majd egy gyors zuhany után nekiindulunk sört, meg vacsorát vételezni.

Térkép

Koordináták: 46.569542, 26.912112

Új hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.